vlag
vlag
maatwerk en custom made art

ULTIMO11 voor GjaltProducties met de OFFSPRING stoel bij OBJECT Rotterdam

2 tot 4 Februari '24

Onze vaste graffiti artiest Staat als ULTIMO11 voor GjaltProducties met de OFFSPRING stoel bij OBJECT Rotterdam! In de eerste week van februari presenteert GjaltProducties op designbeurs OBJECT Rotterdam in samenwerking met Bazoeka Jo de OFFSPRING stoel, een nakomeling van de New York Metrobank: de bank, uitgevoerd in zijn kleinste eenheid, een eenzitter. Een kleurige jubileumuitgave om te vieren dat de lange houten wachtbanken nu al zo’n halve eeuw op de perrons staan van de subway in New York. 

Geïnspireerd op de subway metrobanken in New York maakte Timothy van Diesen, (Ultimo11), dit prachtige kunststuk. Voor de onderlaag koos hij voor een old school graffiti techniek. Daaroverheen een spannend en uitdagend spel van zijn kleur studies in zijn bekende kleurblokken. Uiteindelijk maakte hij delen van de basis laag met zijn graffiti weer zichtbaar door de geblokte bovenlaag bij te schuren. Een intrigerend concept en resultaat.

Het oorspronkelijke ontwerp is van ambachtsman Robert Lezzi. Hij kreeg begin jaren zeventig van de vorige eeuw opdracht van de New York Port Authority om een duurzame bank te maken voor wachtende reizigers in het openbaar vervoer rond de Hudsonrivier. Sindsdien zijn deze lange massief houten banken beeldbepalend in de ondergrondse van New York. 

Deel dit bericht op:

Meer nieuws